Bookbot

Arktický vlk - deset let se smečkou

Ocena książki

Parametry

  • 173 strony
  • 7 godzin czytania

Więcej o książce

Polární vlk (Canis lupus arctos) je fascinující poddruh šedého vlka, který obývá severní oblasti, zejména podél severního okraje amerického kontinentu a Grónska. Tito vlci se vyznačují celoroční bílou srstí a mají kratší čenich a uši. Jejich životní styl je podobný vlkům jinde, přičemž se živí pižmoněm, Pearyho karibu a polárními zajíci, kteří se objevují v období bez sněhu. Někteří polární vlci se nacházejí i jižněji, například v Národním parku Wood Buffalo v Kanadě. Vysokoarktické pásmo, kde žijí, je téměř neobydlené, s jedinými stálými osídleními jako vojenské základny a meteorologické stanice. Díky minimálnímu lidskému zásahu se polární vlci obvykle nebojí lidí, což autorovi umožnilo spřátelit se s jednou smečkou a žít s nimi každé léto mezi lety 1986 a 1996. Během této doby získal cenné poznatky, které by mu jinak unikly. V roce 2000 zůstala pouze jedna prapotomek původní smečky, a autor s kolegou nadále navštěvovali tuto oblast a zkoumali populace lovených zvířat. V letech 2001 až 2003 však poslední vlk zmizel, pravděpodobně kvůli nízkému výskytu kořisti. Po zlepšení povětrnostních podmínek se v roce 2003 objevili noví vlci a v roce 2004 se narodila čtyři vlčata.

W magazynie mamy łącznie książkiArktický vlk - deset let se smečkou(2006)

Zakup książki

Arktický vlk - deset let se smečkou, L. David Mech

Język
Rok wydania
2006
Oprawa
(twarda),
Stan książki
Dobry
Cena
74,99 zł
Kup tę książkę za 67,49 zł

Metody płatności

4,4
Bardzo dobra
20 Ocena

Brakuje nam tutaj Twojej recenzji.

Tytuł
Arktický vlk - deset let se smečkou
Język
czeski
Wydawca
Élysion
Rok wydania
2006
Oprawa
twarda
Liczba stron
173
ISBN10
809034593X
ISBN13
9788090345935
Seria
Ocena
4,35 z 5
Opis
Polární vlk (Canis lupus arctos) je fascinující poddruh šedého vlka, který obývá severní oblasti, zejména podél severního okraje amerického kontinentu a Grónska. Tito vlci se vyznačují celoroční bílou srstí a mají kratší čenich a uši. Jejich životní styl je podobný vlkům jinde, přičemž se živí pižmoněm, Pearyho karibu a polárními zajíci, kteří se objevují v období bez sněhu. Někteří polární vlci se nacházejí i jižněji, například v Národním parku Wood Buffalo v Kanadě. Vysokoarktické pásmo, kde žijí, je téměř neobydlené, s jedinými stálými osídleními jako vojenské základny a meteorologické stanice. Díky minimálnímu lidskému zásahu se polární vlci obvykle nebojí lidí, což autorovi umožnilo spřátelit se s jednou smečkou a žít s nimi každé léto mezi lety 1986 a 1996. Během této doby získal cenné poznatky, které by mu jinak unikly. V roce 2000 zůstala pouze jedna prapotomek původní smečky, a autor s kolegou nadále navštěvovali tuto oblast a zkoumali populace lovených zvířat. V letech 2001 až 2003 však poslední vlk zmizel, pravděpodobně kvůli nízkému výskytu kořisti. Po zlepšení povětrnostních podmínek se v roce 2003 objevili noví vlci a v roce 2004 se narodila čtyři vlčata.